Vispak's giant "dzezva" (coffee pot) today celebrates 8 years since it entered a Gusiness World Book of Records. 8 years ago, under the "Stari Most" bridge in Mostar (one of the most treasured and UNESCO protected bosnian heritage sites), during the jump competition VISPAK made 650 liters of coffee in a giant "Zlatna dzezva" and served the citizens of Mostar 8000 cups of bosnia's favourite coffee.

Mostar 2004.
During the last 8 years, 132.000 liters of coffee has been served which required over 13 tons of "Zlatna d
 Za osam godina ispečeno je 132.000 litara kafe, za što je utrošeno preko 13 tona Zlatne džezve. A, uzmemo li u obzir džinovsku džezvu i njenu nešto manju repliku zajedno, onda je za ovih osam godina preko million i po ljudi pilo kafu iz ove, jedne od najzanimljivijih atrakcija na svijetu.

Džezva se pojavila i na ovogodišnjim tradicionalnim 446. Skokovima sa Starog Mosta u Mostaru koji se održavaju danas, kada je i zvanično obilježena osma godišnjica postojanja džinovske džezve i ulaska u Ginisovu knjigu rekorda.
Sljedeće pojavljivanje desit će se u Istanbulu, nakon čega džinovska džezva nastavlja sa turnejom po Republici Turskoj.

Kapacitet Vispakove džinovske džezve je 650 litara iz koje se popije oko 8000 fildžana kafe, a za jedno punjenje potrebno je oko 65 kg kafe. Nastala je u ljeto 2004. godine ispod čekića Baščaršijskog majstora Nasira Jabučara i njegovih pomoćnika.
Za ovih osam godina, džinovska džezva je obišla cijelu Bosnu i Hercegovnu, veći dio Evrope i uže regije, a stigla je i daleku Kinu, predstavljajući našu zemlju na Svjetskoj izložbi Expo 2010.