Visoko, 16. februar 2012.god. – Nakon što je početkom decembra prošle godine potpisan ugovor s domaćom IT kompanijom BBS d.o.o. iz Sarajeva o projektu implementacije Microsoft Dynamics NAV, brand-name rješenja za upravljanje preduzećem, Microsoft, AS GROUP i BBS su danas u Visokom prezentirali projekat koji predstavlja početak ove značajne saradnje tri kompanije.

„Godinu dana smo istraživali koja bi solucija bila najbolja za jedan složen sistem poslovanja kakav je u AS GROUP, kojeg sačinjavaju AS, Vispak, Kent, Napredak i Vemal, a koja će još više unaprijediti sinergiju koju stvaraju sve naše kompanije. Odlučili smo se za brand-name rješenje. Microsoft Dynamics NAV nam omogućava prije svega donošenje bitnih poslovnih odluka na vrijeme. Rješenje je mobilno, što znači da ga možemo koristiti sa bilo kojeg mjesta u svijetu gdje postoji pristup internetu, te istodobno smanjuje troškove operative. I, ono najbitnije, Microsoft Dynamics NAV je rješenje koje je u potpunosti u stanju pratiti desetogodišnji plan razvoja AS GROUP, koja u ovom trenutku zapošljava oko 900 radnika. S tim u vezi poželio bih cijelom timu koji radi na implementaciji ovog softverskog rješenja za upravljanje preduzećima, puno uspjeha“, kazao je povodom početka saradnje tri kompanije Rusmir Hrvić, član Uprave AS GROUP.

Lejla Hadžiabdić, predstavnica Microsofta BiH je naglasila zadovoljstvo ove kompanije činjenicom da su saradnju uspostavile dvije uspješne bh kompanije i dodala: „Drago nam je da je kompanija AS Group odlučila implementirati naše poslovno rješenje Microsoft Dynamics NAV. Ovim partnerstvom dvije uspješne bosanskohercegovačke kompanije, još jednom je potvrđena kvaliteta lokalnih IT eksperata koji putem najmodernijih tehnologija dodatno doprinose razvoju domaćih kompanija i unapređenju njihovih poslovnih procesa. U svijetu u kojem se neprestano dešavaju promjene, neophodno je da ih poslovni subjekti brže uočavaju kako bi prilagodili svoje poslovanje novom ambijentu. Poslovne aplikacije trebaju imati ulogu pomoćnika koji prati trendove, olakšava donošenje odluka i proaktivno mijenja praksu kako bi osigurao uspješnost i konkurentnost vaše kompanije, a to je upravo ono što Microsoft Dynamics NAV i omogućava.“

Microsoft Dynamics NAV (ranije poznat pod imenom Microsoft Business Solutions – Navision) je poslovna aplikacija razvijana od strane Microsoft-a i spada u Enterprise Resource Planning (ERP) kategoriju proizvoda. Samo ime govori da je osnovna zadaća aplikacije da brine, optimizira i upravlja svim poslovnim procesima i resursima koji se u određenom poslovnom subjektu mogu susresti. Microsoft Dynamics NAV automatizira poslovne procese te omogućava učinkovitu razmjenu potrebnih informacija vezanih uz finansije, proizvodnju, lanac opskrbe, prodaju, odnose s korisnicima, ljudske resurse, servis itd., kako bi se poslovanje učinilo maksimalno efikasnim.