Danas će svoje potpise na sponzorski ugovor staviti Rusmir Hrvić, član Uprave AS GROUP, predsjednik NS/FS BiH Ivica Osim i generalni sekretar Jasmin Baković u sarajevskom Hotelu Astra Garni (Kundurdžiluk 2) u 12 sati.

Tim povodom izjavu za javnost će dati član Uprave AS GROUP, Rusmir Hrvić, koju donosimo u cjelosti.

“AS GROUP želi i na ovaj način biti u društvu najboljih. Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je jedna od svijetlih tačaka BiH, a danas smo u društvu sa Ivicom Osimom i Enisom Bešlagićem koji su zasigurno među najuspješnijim ljudima u BiH, svako u svom domenu. Gospodin Osim, kao jedan od ponajboljih igrača, a kasnije i trenera, a Enis kao jedan od najboljih glumaca.
 
Podržavamo rad Nogometnog saveza BiH, za koji smatramo da je nakon reformi koje je provelo novo
vođstvo na čelu sa Ivicom Osimom, na dobrom putu da sport i nogomet, kao jedan od značajnih faktora odgoja mladih, podigne na jednu višu razinu, kakvu zaslužuje Bosna i Hercegovina.

Zato, ne treba ni naglašavati da ćemo na ovaj način kroz podršku Nogometnoj reprezentaciji BiH,
podržati i jedinu nam Bosnu i Hercegovinu.
 
Primjeri AS GROUP i Nogometne reprezentacije BiH dokaz su da se kvalitetnim radom mogu napraviti respektabilni rezultati.
 
I na koncu, želja nam je da se u ovim kvalifikacijama plasiramo na Svjetsko nogometno prvenstvo 2014. godine i da svi zajedno popijemo Zlatnu džezvu u Brazilu”, riječi su Rusmira Hrvića, člana Uprave AS GROUP.

Nakon čina potpisivanja ugovora, novinarima će se obratiti gospoda Hrvić, Osim, Baković, kao i glumac Enis Bešlagić koji je zaštitno lice AS GROUP.
-----

Sjedište AS GROUP je u Tešnju, a zapošljava oko 1000 radnika i to u AS-u, Vispaku, Napretku i Vemalu. Potvrda uspješnosti je "Srebrni pečat" za kompaniju AS, specijalno priznanje bh. časopisa Poslovne novine za ukupne rezultate poslovanja u 2011. godini, koji podrazumijevaju doprinos razvoju bh. privrede i zapošljavanja, kao i doprinos lokalnoj zajednici, te uzastopno svrstavanje kompanije AS među sto najuspješnijih preduzeća u Bosni i Hercegovini, a prema izboru Poslovnih novina iz 2011. godine, na listi stotinu najvećih firmi u Bosni i Hercegovini AS se nalazi na 29. mjestu.

Nakon press konferencije za novinare su osigurani prigodni pokloni.

Kontakt: Adis Hasaković, Mobilni: +387 (0) 62 546 862, e-mail: uprava@mcm.ba